Vorbind despre principiul general al tratamentului minoritatilor in Romania, Traian Basescu a afirmat: "Niciun prag constitutional nu poate fi nici luat in discutie, nici depasit. Poate sa se perinde prin Harghita si Covasna toata protipendada politicienilor maghiari. Cred ca e ultimul an in care au putut sa o faca atat de relaxat".

Seful statului roman a sustinut ca politicienii maghiari care au venit in Harghita si Covasna au depasit limita decentei.

"Anul asta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a continuat presedintele Basescu.

El a sustinut ca Ungaria a devenit "in momentul de fata un focar de instabilitate din punct de vedere al tratarii minoritatilor in regiune, nu in Romania, in regiune", adaugand ca politica Budapestei a inceput sa creeze "dificultati".

"Romania isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", a continuat Basescu.

Presedintele Traian Basescu a avertizat, totodata, ca, daca Universitatea de vara de la Baile Tusnad se va petrece la fel ca in acest an, atunci nu se va mai desfasura.

"Universitatea de la Tusnad nu se va mai desfasura pe teritoriul Romaniei, daca se va petrece cum s-a petrecut anul acesta", a spus Basescu.

Universitatea de Vara "Balvanyos" de la Baile Tusnad, ajunsa la cea de-a XXIV-a editie, s-a desfasurat in perioada 23-28 iulie, sub motto-ul "Timpul nostru!", la seminarii participand peste 350 de invitati.

Printre personalitatile care s-au afla la Baile Tusnad s-au numarat premierul Ungariei, Viktor Orban, vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, dar si europarlamentarii Sogor Csaba si Tokes Laszlo.

INCONT.RO te trimite la film. Intra AICI si castiga o invitatie dubla la "Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea"