Accidentul nu poate fi lasat fara o ancheta internationala, si pentru ceea ce s-a intamplat, 298 de nevinovati ucisi intr-un act terorist, nu trebuie sa treaca fara consecinte”, a afirmat seful statului, potrivit Mediafax.

El a precizat ca asupra acestui lucru se va pronunta ”cu multa claritate de la Cotroceni”, adaugand ca informatiile acumulate si prezentate de diversi lideri ai lumii sunt informatii pe care le detine si Romania.

Cu certitudine, avem de nuantat niste pozitii si o voi face din pozitia oficiala de presedinte, la Cotroceni. Vreau sa imi termin propria analiza, bazata pe datele pe care le am”, a mai spus presedintele, mentionand ca Romania nu a aflat nimic nou din declaratiile liderilor politici, dar ”trebuie pus degetul pe rana si o va face de la Cotroceni”.

Malaysia Airlines a dat publicitatii nationalitatile celor aflati la bordul avionului: 192 de olandezi, 44 de malaysieni si 27 de australieni, printre victime

Compania Malaysia Airlines a difuzat nationalitatile tuturor persoanelor aflate la bordul avionului Boeing 777 prabusit pe 17 iulie in estul Ucrainei.

La bordul avionului erau 192 de cetateni olandezi, inclusiv o persoana cu dubla cetatenie - olandeza si americana. Patruzeci si patru dintre victime sunt din Malaysia, inclusiv 15 membri ai echipajului.

La bordul avionului se mai aflau 27 de australieni, 12 indonezieni, zece britanici (inclusiv un pasager care avea si cetatenie sud-africana), patru germani, patru cetateni belgieni, trei filipinezi.

De asemenea, printre victime figureaza un cetatean canadian si un neo-zeelandez.

Numarul total al pasagerilor si membrilor echipajului este de 298. Toate persoanele aflate la bordul avionului au murit.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat ca in avion s-a aflat un barbat cu dubla cetatenie, canadiano-romana.