El a fost intrebat, in conferinta de presa sustinuta impreuna cu presedintele CE, Jose Barroso, dupa intalnirea de la Bruxelles, daca va face vizite la Berlin si la Haga pentru a sustine obiectivul intrarii Romaniei in Schengen.

"Un bun lucru ar fi daca as putea face echipa pentru a sprijin intrarea in Schengen cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis", a raspuns presedintele Traian Basescu, noteaza Mediafax.

Presedintele a facut, miercurim, un apel catre liderii USL sa gaseasca de indata o solutie la actualele dispute din interiorul aliantei pentru a nu se ajunge la o criza politica, mentionand ca s-a creat un climat de instabilitate menit sa afecteze credibilitatea tarii, institutiile si cetatenii.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, lanseaza un apel catre liderii Uniunii Social-Liberale (USL) sa gaseasca de indata o solutie la actualele dispute din interiorul aliantei pentru a nu se ajunge la o criza politica. Romania are nevoie de stabilitate si de un guvern pe deplin functional, care sa poata gestiona in mod eficient problemele tarii si sa asigure o buna guvernare", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Basescu a declarat, marti, ca aparitia lui Klaus Iohannis in formula USL este potrivita.

PNL l-a propus de Klaus Iohannis pentru a deveni ministru de Interne si vicepremier.

"Faptul ca institutiile functioneaza ma indreptateste sa cer dreptul de intrare in Schenegen"

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, dupa intalnirea cu presedintele CE, Jose Barroso, ca faptul ca institutiile de la Bucuresti functioneaza il indreptateste sa solicite tarilor UE intrarea in Schengen, el invocand si progresele mentionate in cel mai recent raport MCV.

"Din raportul MCV este evident ca institutiile statului roman responsabile de lupta anticoruptie au performante apreciate pozitiv de raportul MCV, si ma refer aici la Directia Nationala Anticoruptie, ICCJ, ANI, la alte curti decat ICCJ, la Curtea Constitutionala", a spus Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta impreuna cu Barroso, dupa intalnirea de la Bruxelles.

El a aratat ca faptul ca institutiile din Romania functioenaza il indreptateste, ca presedinte al Romaniei, sa solicite statelor membre dreptul Romaniei, prevazut in Tratat, de a intra in spatiul Schengen, atunci cand indeplineste conditiile.

"Este foarte adevarat ca Raportul MCV face referiri cu privire la abordarea politicienilor din Romani, in mod deosebit a Parlamentului, dar esenta realitatilor este modul cum functioneaza institutiile statului roman, iar functionarea acestor institutii ne indreptateste ca in acest an sa parcurgem prima etapa de integrare in spatiul Schengen", a mai aratat presedintele Basescu.