"Nu putem ajunge la guvernare decat constituțional. Dupa 1 februarie, vom introduce motiune de cenzura si nu vom vota bugetul. Cel mai corect ar fi sa ajungem la putere prin alegeri anticipate", a spus Blaga. 

El a declarat ca formatiunea sa nu agreeaza traseismul parlamentar in vederea formarii unei majoritati in Legislativ si a constatat ca in prezent "exista o majoritate declarata in jurul lui Victor Ponta", dar ca "lucrurile nu stau foarte bine nici in interiorul PSD si nici al aliatilor sai". 

Blaga a admis ca pentru formarea unei majoritati sunt "frecventabile" toate partidele parlamentare, dar ca, in acest moment, "nu are rost" deschiderea unor discutii despre formarea unei asemenea majoritati.

Pe de alta parte, co-presedintele PNL a declarat ca se simte "in stare" sa fie și premier, dar ca este "un om cu principii" si ca functia de prim-ministru va fi ocupata de prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, daca partidul va forma guvernul. 

"Catalin Predoiu va fi premierul nostru", a precizat Blaga, spunand ca locul unui presedinte de partid este la sediul partidului.

"Locul președintelui partidului nu este in Executiv", a remarcat Blaga, care a adaugat ca "bine ar fi" sa existe un guvern de coalitie "un ciclu electoral sau doua".