"Ne-am impacat. Am vorbit cu dansul - a trebuit sa plece in Elvetia, avea o vizita programata - am vorbit, iar azi in Parlament s-a vazut foarte clar ca majoritatea USL functioneaza foarte bine, ca si pana acum. In ceea ce ma priveste - si sunt convins ca si Crin va face la fel - orice disputa sau neintelegere o pastram in cadru privat", a spus Ponta. 

El a precizat ca Antonescu ramane candidatul USL la alegerile prezidentiale, in conditiile in care PSD si-a respectat intotdeauna toate acordurile astfel ca nu s-a pus problema nici de aceasta data de o modificare in acest sens. 

Anterior, Ponta a asigurat ca romanii nu vor mai auzi din partea sa nicio declaratie care sa genereze tensiune in USL, argumentand ca stabilitatea guvernarii pana in 2016 este mai importanta si adaugand ca el personal va avea grija "sa fie pace".

Liderul PSD, premierul Ponta a declarat, dupa intalnirea de la Guvern cu parlamentarii PSD, ca USL nu se rupe si ca va avea, saptamana viitoare, o intalnire cu liderii PSD din teritoriu, in cadrul sedintei Biroului Permanent National, adaugand ca nu a "apucat" in ultimele ore sa discute cu Antonescu.

El a sustinut totodata ca la intalnirea de la Guvern s-a discutat despre prezentarea in Parlament a scrisorii de intentie convenita cu FMI si despre componenta comisiei privind Rosia Montana din partea PSD.

"Noi, in PSD nu am discutat niciodata despre ruperea USL si am promis anul trecut ca pana in 2016 ramanem cu un Guvern USL, nu am luat niciodata in calcul o alta varianta. Noi am decis foarte clar, prin congres, ca il sustinem pe Crin Antonescu la alegerile prezidentiale si PSD intotdeauna si-a tinut toate acordurile si obligatiile cu toti partenerii avuti de-a lungul anilor", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca in ultimele 24 de ore nu a "apucat" sa discute cu Antonescu, dar ca are un dialog cu acesta, si ca se va intalni saptamana viitoare cu liderii PSD din teritoriu pentru a discuta despre situatia politica, in cadrul sedintei Biroului Permanent National, dar va evita orice conflict public.

O serie de lideri PSD, intre care Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, au venit anterior la Palatul Victoria, pentru o intalnire cu premierul Victor Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, intr-un interviu pentru Gandul, ca Victor Ponta ar trebui sa se hotarasca daca ii mai sustine candidatura la prezidentiale, liberalul precizand si ca, daca USL se rupe, Ponta ar trebui sa demisioneze din functia de premier.

In ultima saptamana, liderii PNL si PSD, infrunte cu Crin Antonescu si Victor Ponta, au lansat o serie de acuzatii publice reciproce, vorbind inclusiv de riscul ruperii USL si al caderii Guvernului.