Gheorghe Şimon are 56 de ani şi este absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca (Facultatea de Mecanică).

El este membru PSD din 1992, iar de atunci a fost, timp de opt ani, consilier local la Vişeu de Sus, localitate în care s-a născut, conform CV-ului său postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În perioada 2000-2012, el a fost consilier în Consiliul Judeţean Maramureş, iar din anul 2012 este deputat, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru politici economice, reforme şi privatizare. Până în 2012, timp de patru ani, el a fost director general al SC Angred SRL Baia Mare.

Potrivit declaraţiei de avere, el are două terenuri în intravilan - unul de 300 de metri pătraţi, obţinut în 1987, şi altul în suprafaţă de 633 de metri pătraţi, cumpărat în acest an la Cluj-Napoca.

Şimon deţine şi două case. Unul dintre imobile, de 120 de metri pătraţi, construit în 1987, este la Vişeu de Sus, iar cealaltă casă, în suprafaţă de 260 de metri pătraţi, este la Cluj-Napoca, fiind cumpărată tot în acest an. De asemenea, el declară şi două terenuri forestiere la Vişeu de Sus şi la Cluj-Napoca. Toate aceste bunuri sunt deţinute împreună cu soţia sa, judecător la Vişeu de Sus.

În declaraţia de avere a deputatului nu sunt menţionate conturi şi depozite bancare. În schimb, deputatul a trecut în declaraţie trei credite, cel mai mare fiind de 425.000 de lei, contractat în acest an şi scadent în 2025. Titularul contractului de credit este soţia sa. La capitolul venituri, Şimon a menţionat venitul său de deputat, în valoare de 62.657 lei, şi pe al soţiei, în valoare de 108.115 lei. De asemenea, Şimon este acţionar la SC Independenţa SA Vişeu de Sus, conform declaraţiei de interese.