Iulian Iancu este presedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor.

La nivelul USL s-a decis ca sefia Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul privind Rosia Montana sa revina social-democratilor, au mai precizat sursele citate.

Constituirea comisiei speciale urmeaza sa fie aprobata marti in plenul celor doua Camere ale Parlamentului. Comisia urmeaza sa aiba in jur de 20 de membri din toate grupurile parlamentare, in functie de algoritmul politic.

Minerii de la Rosia Montana, care s-au blocat in subteran de cinci, respectiv trei zile, au iesit din mina, duminica seara, dupa aproape o ora de la momentul in care premierul Victor Ponta a coborat la ei, primul-ministru spunandu-le acestora ca le va aduce Comisia parlamentara.

"Le-am promis ca se face comisie si aducem aici comisia, sa se decida aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la iesirea din galerie.

Totodata, primul-ministru a declarat ca nimeni nu se poate antepronunta in privinta situatiei minerilor de la Rosia Montana, pentru ca "nu stiu ce viata au oamenii acestia".

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, raspunzand unei intrebari referitoare la Legea privind Rosia Montana trimisa de Guvern la Parlament, ca aceasta va fi respinsa de Curtea Constitutionala intrucat se va constata ca este neconstitutionala, neputand fi data o lege care sa vizeze o firma.

"Nu este legal sa stabilesti o firma care face o exploatare prin lege. Va fi respinsa cu siguranta de Curtea Constitutionala. Este doar un joc politic", a declarat, duminica, la Tebea, in judetul Hunedoara, presedintele Traian Basescu.

Seful statului a spus ca marea problema este ca, dupa ce se va face o lunga dezbatere in Parlament, se va constata ca legea este neconstitutionala.