Anul 2015 va fi unul de varf in ceea ce priveste exporturile din ultimii 26 de ani, in conditiile in care valoarea schimburilor comerciale in primele sase luni a depasit 68 de miliarde de euro, din care 32 de miliarde inseamna exporturi, a declarat, in cadrul audierilor, Costin Grigore Borc, propus vicepremier si ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, in Guvernul Ciolos.  

"Obiectivul meu prioritar va fi sa contribui la cresterea competitivitatii economiei romanesti. Ma refer, in primul rand, la crearea cadrului pentru o dezvoltarea economic sanatoasa, bazata pe avantajele naturale si economice ale Romaniei, precum si pe talentul si expertiza romanilor din tara si din diaspora (...) Mentinerea investitiilor existente si atragerea de investitii noi prin masuri care sa asigure mai putina birocratie, garantarea unui mediu de afaceri robust si predictibil, precum si formarea resurselor umane la toate nivelurile, de la muncitori si pana la personal calificat pentru functii de decizie (...) Sustinerea comertului exterior. 2015, poate si cred ca va fi anul de varf al exporturilor din ultimii 26 de ani. Cifra la sase luni la total schimburi comerciale este de peste 68 de miliarde, din care 32 de miliarde export. Dezvoltarea consultarilor cu patronatele din domeniu, cu camerele de comert, cu asociatiile oamenilor de afaceri, precum si mentinerea unui dialog inter-institutional cu tarile partenere", a spus Borc.  

Acesta a precizat ca turismul poate reprezenta cheia succesului pentru dezvoltarea economica a Romaniei.  

"Vom lucra la pregatirea pozitiei Romaniei la viitoarele discutii ale Uniunii Europene. O mai mare implicare a Romaniei in dezbaterile ce au loc in anul 2016 la nivelul Uniunii Europene in zona cresterii competitivitatii economice pentru a promova interesele noastre nationale in armonie cu valorile si cu principiile cheie care au stat la baza Uniunii. Turismul in Romania este in crestere, inregistrand un numar din ce in ce mai mare de vizitatori. Patrimoniul Romaniei este unul remarcabil, cu 30 de monumente inscrise pe lista UNESCO, 670 de muzee, 13 parcuri nationale, numeroase statiuni termale etc. Sunt toate premisele ca turismul din Romania sa fie unul din succesele economiei romanesti. Turismul de nisa, turismul cultural, eco-turismul sunt doar cateva dintre liniile de dezvoltare", a afirmat ministrul desemnat al Economiei, potrivit Agerpres.

Costin Grigore Borc este licentiat al Facultatii de Energetica, Specializarea Hidroenergetica (1989), Universitatea Politehnica din Bucuresti, institutie in cadrul careia a absolvit si cursuri masterale. 

Si-a obtinut diploma de doctorat in economie la Universitatea din Wisconsin-Madison (2000).  

A fost sef al cabinetului prim-ministrului Radu Vasile (1998-1999).  

A lucrat timp de 15 ani in structurile companiei franceze Lafarge, incepand din pozitia de Project Manager in cadrul companiei Lafarge America de Nord (2000-2001). A condus, timp de patru ani, activitatea de agregate si betoane din cadrul Lafarge Romania, iar de la 1 aprilie 2006 a preluat un post de conducere in sediul central al companiei, de la Paris, ca director regional de dezvoltare si strategie.

Din iulie 2008, a fost numit director general al Lafarge BFC Serbia, tara in care a devenit presedinte al Consiliului Investitorilor Straini, in 2011.

In 2013, si-a inceput mandatul de director general al Lafarge Romania, de la 1 septembrie 2013 preluand coordonarea tuturor operatiunilor locale ale Grupului Lafarge, structurate pe trei linii de afaceri principale - ciment, agregate, betoane.  

Din august 2015, a devenit Managing Director CRH Romania - noua denumire a companiei Lafarge.