Cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea, Vâlcov este considerat artizanul programului de guvernare al PSD, dar şi al Ordonanţei 114, care a bulversat tot mediul de afaceri. Vâlcov nu este însă singurul consilier din Palatul Victoria, care pleacă la cererea premierului.

″Darius Vâlcov este un om de o valoare rară!′′, spunea Liviu Dragnea despre consilierul economic al premierului Dăncilă, obligat acum să plece.

Fostul ministru al Finanţelor nu şi-a anunţat demisia însă surse guvernamentale afirma că gestul a venit după o discuţie cu Viorica Dăncilă care i-ar fi dat de ales: renunţă de bună voie sau îl demite. Vâlcov a ales prima variantă.

După demisia din guvern, Darius Vâlcov nu dispare în anonimat. El va reveni în atenţia românilor săptămâna viitoare când este fi aşteptat de completul de 5 judecători al Instanţei Supreme care trebuie să îi decidă definitiv soarta într-unul din controversatele dosare de corupţie ce îl vizează: cel în care prima instanţă l-a condamnat anul trecut la 8 ani de închisoare, între altele pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Darius Vâlcov este judecat pentru că ar fi primit mită în valoare de 3 milioane 700 de mii de lei de la un om de afaceri. În schimbul acestor bani ar fi urmat să intervină pe lângă autorităţile din judeţul Olt, pentru că mituitorul să primească mai multe contracte.

Banii - susţin procurorii DNA - i-ar fi investit în lingouri de aur şi tablouri de valoare pe care le-ar fi ascuns în locuinţele unor prieteni. Una dintre mărturiile neconfirmate în proces vorbeşte despre faptul că Vâlcov şi-ar fi negociat șpăgile în cimitir. Acuzaţii pe care acesta le-a respins întotdeauna.

Vâlcov nu pleacă singur din executiv. După nici 6 luni de la numirea în funcţie, şefa Fiscului îşi face şi ea bagajele. Mihaela Triculescu ar fi fost demisa pentru că nu ar fi avut performanţă în colectarea taxelor şi impozitelor. În ambele cazuri, plecarea din Guvern a fost anunţată în monitorul oficial.

Pe lista neagră a apărut şi numele preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Cotel.