Ciolos le-a spus acestor importanti oameni de afaceri ca tara noastra este un exemplu in lupta anticoruptie si este singura din regiune unde nu exista partide extremiste.

Premierul Dacian Ciolos a declarat: “Lupta anticoruptie, unde astazi eu cred ca Romania poate fi data drept exemplu la nivel european, in sensul ca a curatat si mediul economic si investitional si l-a facut mai predictibil. As spune ca este poate singura tara in acest moment in Europa Centrala si de Est unde n-o sa gasiti in politica partide extremiste nationaliste.”

Discursul a fost tinut in fata sefilor unor companii precum Alstom, Auchan, Societe Generale, Carrefour, Credite Agricole sau Airbus.

Vicepremierul Constantin Borc, care inainte sa fie ministru a condus o mare companie frantuzeasca in Romania, le-a spus francezilor ca dezvoltarea industriei de aparare in Romania este o prioritate.

“Ne dorim ca industria de aparare romana sa joace rolul sau in parteneriat cu alte companii straine, dar care joaca la randul lor un rol in dezvoltarea armatei romane.” a spus Vicepremierul Constantin Borc.

In sala erau prezenti vicepresedintele diviziei de armament si elicoptere Airbus, vicepresedintele responsabil cu vanzarile in afara Frantei al celui mai mare producator de rachete din Europa si vicepresedintele companiei Thales - implicata si ea in industria de aparare.

Joi seara, premierul a tinut un discurs in franceza in fata mai multor studenti printre care si romani ai Universitatii de Stiinte Politice din Paris. Dacian Ciolos le-a vorbit tinerilor deschis despre relatia dintre tehnocratie si democratie.

“Nu cred ca o democratie se poate construi cu guvern tehnocrat. Cred ca un guvern tehnocrat poate fi o exceptie si nu o regula si cu atat mai putin o solutie.” le-a spus Ciolos studentilor.

Franta este al 4-lea partener comercial al Romaniei, iar in 2014 a investit la noi peste 4 miliarde de euro.