Potrivit acestora, cei doi premieri "au constat ca exista perspective bune pentru ca vizele sa fie ridicate intr-un viitor cat mai apropiat".

De asemenea, au adaugat sursele citate, Ciolos si Trudeau au discutat despre contributia Canadei la operationalizarea deciziilor luate la summitul NATO de la Varsovia privind intarirea flancului estic al Aliantei, cu precadere la Marea Neagra.

Comisia Europeana anunta, in luna iulie, dupa o reuniune pe aceasta tema la care au participat reprezentanti ai tuturor partilor implicate, ca autoritatile din Canada urmeaza sa anunte la inceputul toamnei un calendar pentru ridicarea vizelor pentru cetatenii romani si bulgari.

La reuniune, gazduita de comisarul european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie, Dimitris Avramopoulos, au participat ministrul canadian pentru imigratie, refugiati si cetatenie, John McCallum, ministrul bulgar adjunct de interne Filip Gunev si ministrul bulgar adjunct de externe Rumen Alexandrov, precum si seful cancelarului prim-ministrului roman, Dragos Tudorache.

Am fost de acord cu totii cu necesitatea de a face pasi tangibili pentru a ameliora situatia prezenta, in care cetatenii romani si bulgari au nevoie de vize pentru a calatori in Canada”, se mentioneaza in comunicatul citat.

Ministrul canadian al imigratiei, John McCallum, s-a angajat sa informeze la inceputul toamnei despre rezultatele evaluarii si sa prezinte un calendar pentru ridicarea vizelor.

Potrivit novinite.com, Bulgaria asteapta ca Ottawa sa prezinte un calendar clar privind ridicarea vizelor pana la summitul UE-Canada care urmeaza sa aiba loc in octombrie si in care se doreste semnarea acordului comercial cu Canada, asa-numitul Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), care trebuie aprobat apoi in unanimitate de Consiliu si de parlamentele nationale.