El a precizat ca a transmis scrisoarea dupa ce a discutat cu presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

In urma cu aproape doua saptamani, Guvernul a anuntat ca premierul Ponta a discutat cu Jean-Claude Juncker, presedintele ales al Comisiei Europene, despre propunerea Romaniei pentru ocuparea functiei de comisar european, spunandu-i ca prima optiune este portofoliul Agriculturii, iar oficialul de la Bruxelles a luat act de aceasta propunere.

Ponta preciza atunci ca optiunea Guvernului este de a pastra in CE portofoliul Agriculturii si de a-l nominaliza pe Dacian Ciolos, dar ca nu poate face nominalizarea inainte de a discuta cu Jean-Claude Juncker.

31 iulie era termenul dat de presedintele ales Jean-Claude Juncker tarilor membre pentru a-i transmite oficial propunerile.

Romania era printre putinele state care nu trimisesera anterior acestei date propunerea oficiala, desi atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Victor Ponta isi anuntasera sustinerea pentru Dacian Ciolos.

Pana in prezent, nicio alta tara nu si-a manifestat interesul pentru portofoliul Agriculturii.

Pana joi dupa amiaza, nu facusera inca propuneri Bulgaria, Belgia, Italia, Olanda si Portugalia.