Viorica Dăncilă a confirmat informațiile potrivit cărora Ramona Mănescu va conduce în continuare Ministerul de Externe, chiar dacă este membru ALDE.

„Da, doamna Mănescu va rămâne în Executiv. Are proiecte în minister și a dat dovadă de responsabilitate. Dincolo de interesele politice, de acțiunile de partid, trebuie să avem în vedere ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern și să asigurăm stabilitate pe plan intern. De aceea doamna Mănescu a decis să rămână în Guvern. Dacă ceilalți miniștri își depun demisia, atunci sunt alți miniștri care vor prelua interimar. Bădălău preia Energia, Deneș preia Ministerul Apelor și Pădurilor și Radu Oprea va ajunge la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul. Vom încerca negocieri pentru o majoritate în Parlament. Nu pot să vă spun acum concret ce vom face, dar ne vom folosi de toate pârghiile. Vom vedea în CEx dacă așteăptăm cele 45 de zile sau actiona mai devreme. Poate un vot de încredere, poate o moțiune. Vedem cum decurg lucrurile”.

Anterior, Călin Popescu Tăriceanu declarase că membrii ALDE care refuză să demisioneze din funcțiile de miniștri vor fi excluși din partid: „Cei care nu vor face acest lucru (nu-și vor da demisiile) vor suporta consecințele. Asta înseamnă excluderea din partid. Eu nu am informații că ar exista un membru al partidului care să nu respecte această decizie”.

Viorica Dăncilă a ținut să-i dea o replica lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a cerut restructurarea guvernului: „Ca să faci restructurare, îți trebuie o majoritate largă în Parlament, să te asiguri că poți aduce parlamentarii care să asigure majoritatea. Am considerat că nu e timpul să ne ocupăm acum de restructurare. Trebuie să fim concetrați pe prezidențiale și, pentru mine, prioritar e programul de guvernare. Dacă era restructurarea, veneam cu un alt program decât cel pentru care am cerut votul românilor. Cred că Tăriceanu știa de modul în care e alcătuit guvernul atunci când a plecat cu PSD la guvernare. Poate dacă schimbam, venea cu un alt și alt motiv. ALDE a vrut să iasă la guvernare și să se alăture Pro România”.

Mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro.