Traian Basescu a declarat recent ca saptamana aceasta va emite decretul de numire in functia de ministru al Bugetului pentru Darius Valcov, precizand ca este obligat de decizia Curtii Constitutionale si nu are comentarii in cazul persoanei propuse. 

Senatorul PSD Darius Valcov activeaza de doi ani in formatiunea social-democrata, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina in doua mandate si liderul PDL Olt. 

Initial, pentru functia de ministrul al Bugetului a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante a Camerei, dar propunerea a fost respinsa de Traian Basescu, care a aratat ca acesta nu este potrivit, deoarece experienta sa cea mai complexa este legata de functia de director la Casa studentilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte. 

Postul de ministru delegat pentru Buget a fost detinut pana acum de Liviu Voinea, care urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.