"Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat în această seară demisia din funcţie, urmând ca, potrivit legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidenţiale, în cursul zilei de mâine, o adresă oficială în acest sens", se arată în comunicatul Executivului.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului.

"Conform procedurilor, preşedintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcţie a prim-ministrului Mihai Tudose şi va emite decretul de vacantare a postului, precum şi decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidenţiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial", se mai arată în comunicat.

Odată cu Mihai Tudose, a demisionat și vicepremierul Marcel Ciolacu. Într-un mesaj postat pe Facebook, Ciolacu, unul dintre susţinătorii premierului rămas fără sprijinul politic al PSD şi prieten al acestuia, îi mulţumeşte lui Mihai Tudose şi colegilor din Guvern.

Marcel Ciolacu, care este şi deputat şi preşedinte al PSD Buzău, spune că se va întoarce “cu fruntea sus” în Parlament, unde va continua să se “dedice serviciului public în beneficiul României” şi va continua să se lupte pentru toate proiectele care vizează dezvoltarea judeţului Buzău.

Pe de altă parte, liderii PSD urmează să discute, marţi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, propunerea pentru funcţia de premier.

"Am decis ca mâine, de la ora 11,00, colegii să revină în CExN, pentru a avea loc o discuţie deschisă, transparentă, şi lungă - dacă e nevoie, pentru a se discuta propuneri pentru funcţia de prim-ministru, în aşa fel încât după această discuţie să avem cât mai puţine motive să ne temem că vom mai ajunge a treia oară în situaţia în care am ajuns astăzi", a declarat Dragnea, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, după ce la finalul şedinţei CExN s-a supus la vot propunerea ca primul ministru Mihai Tudose să demisioneze.

"O hotărâre adoptată cu 60 de voturi pentru, 4 abţineri, 4 voturi împotrivă şi Mihai Tudose care nu a votat. La începutul şedinţei Mihai Tudose a spus că, dacă CExN îi va cere sa demisioneze, o va face, aşa cum a spus atunci când a fost învestit", a precizat liderul PSD.

Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că demisionează din funcţia de premier al României, după ce a pierdut susținerea partidului.