171 de deputati locuiesc tot la hoteluri de cinci stele, desi la inceputul anului anuntau ca isi vor cauta locuinte de inchiriat.
Primesc lunar peste opt mii de lei pentru cazare.

In primele trei luni ale anului, conducerea camerei deputatilor a platit doar pentru cazarea alesilor peste 5 milioane de lei. Alti bani s-au dus pe transportul deputatilor, telefoane mobile, pentru birourile din teritoriu si deplasarile in circumscriptii.

Nu au renuntat nici la delegatiile in strainatate. Insumate, deplasarile din Franta, Maroc, Autria, Coreea si alte state au depasit 1 milion de lei.

Deputatii sunt decisi sa nu mai faca revizii pentru lifturile din Parlament si nici reparatii pentru masini. In plus, vor sa dea mai putini bani pe consumabile, inclusiv pe hartia igienica. Si se gandesc sa mai concedieze din angajati.

"In acest moment discutam de o noua organigrama cu mai putine posturi de conducere si incercam sa nu-si piarda locul de munca oamenii care lucreaza aici", a spus Valeriu Zgonea, presedinte Camera Deputatilor.

Conducerea Camerei Deputatilor pune cheltuielile ridicate pe seama tergiversarii adoptarii noului statut al parlamentarului. Prin noua lege, alesii ar fi fost obligati sa reduca la jumatate costurile cazarii in Capitala si sa taie din cheltuielile cu deplasarile in teritoriu.