Textul, care conţine şi alte facilităţi, a fost propus de senatorul Şerban Nicolae şi votat rând pe rând iniţial de colegii lui senatori iar marţi şi de deputaţi. „Se creează paradisuri fiscale pentru niște băieți deștepți, pentru cei care au pus mâna pe insula Belina”, a acuzat opoziţia, făcând trimitere spre Liviu Dragnea.

Senatorul PSD Şerban Nicolae, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a iniţiat o lege prin care pe insulele şi grindurile lăsate în paragină să se poată construi pensiuni, restaurante, magazine dar şi săli cu jocuri de noroc. Iniţiatorii spun că astfel stimulează turismul.

Iniţial, acest text se aplica şi rezervaţiilor naturale precum biosefera Deltei Dunării, dar prevederea a fost eliminată. Totuşi, cei care ar construi restaurante, hoteluri sau cazinouri pe insule, ar avea înlesniri de la plata impozitelor şi taxelor locale.

Raluca Turcanu - deputat PNL: “PNL a votat împotriva acestui proiect. E o nouă lege cu dedicaţie, marca PSD întrucât transforma insula Belina într-un paradis fiscal şi al jocurilor de noroc inclusiv cu ajutoare de la stat. Raportul final nu a re legătura cu cel de la prima cameră, legea e vădit neconstituţionala şi vădit cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea”.

Tudor Benga, deputat USR: “Este un proiect de lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, inclusiv în această dimineaţă v-aţi bătut joc de toate procedurile. Nu înţelegem cât de departe vă puteţi duce să vă bateţi joc de ţara asta pentru Liviu Dragnea”

Legătura dintre insula Belina şi Liviu Dragnea

Modul în care insula Belina din judeţul Teleorman a trecut din proprietatea statului la consiliul judeţean Teleorman, a fost investigat de procurorii DNA. Iar fostul vice premier Sevil Shaideh dar şi foşti şefi ai consiliului judeţean teleorman sunt trimsi în jdecata pentru acuzaţii de abuz în serviciu.

Insula Belina şi braţul Pavel sunt două obiective care au ajuns la compania Tel Drum, o companie despre care procurorii anticorupţie susţin că ar fi fost controlată de liderul PSD Liviu Dragnea prin intermediul unor foşti colaboratori de-ai săi.
Opoziţia a anunţat că va contesta textul la Curtea Constituţională