Videanu a declarat ca nu are conturi sau afaceri in strainatate si ca este interesat sa ofere toate informatiile necesare anchetei si sa-i lamureasca pe procurori ca nu se face vinovat de acuzatiile aduse. El a precizat ca urmeaza sa vada daca ancheta in acest caz ii afecteaza in vreun fel imaginea, transmite Mediafax.

Intrebat ce bunuri i-au fost puse sub sechestru, Videanu a spus ca este vorba despre conturile si imobilele ce se regasesc in declaratia sa de avere. 

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, in 2 septembrie, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.  Presedintele Traian Basescu a transmis, in 8 septembrie, ministrului Justitiei cererea de urmarie penala pentru Adriean Videanu.

Dosarul in care DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Videanu si Vosganian este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.