"Eu spun cu foarte multă hotărâre, cu foarte mult drag şi cu foarte multă prietenie că acesta este un act (amnistia fiscală - n.r.) care se adoptă şi nu se vorbeşte foarte mult. O să ajungă ca Petrică şi lupul că va fi şi nu va fi şi va fi şi nu va fi. Şi poate să producă în mintea unor oameni de afaceri - şi nu poţi să-i învinovăţeşti - ideea că: ia să mai stăm puţin cu plata datoriilor că cine ştie cu ce vin ăştia", a spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, trebuie făcute analize în Guvern şi în coaliţie înainte de luarea unei decizii în privinţa amnistiei fiscale.

"Un astfel de act se analizează bine în cadrul Guvernului, se analizează bine în coaliţie, cum e cazul nostru, se fac simulări, după care se adoptă cu măsuri care să fie bune pentru mediul de afaceri şi să descătuşeze o parte importantă din acest domeniu, dar, în acelaşi timp, să nu fie frustrant pentru cei care şi-au plătit datoriile la zi şi aici trebuie să fie nişte bonificaţii. (...) Despre amnistia fiscală, dacă se va adopta, eu vă asigur că voi vorbi pe larg, dar nu vorbesc aşa pe auzite", a adăugat Dragnea.

În 6 iulie, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că se lucrează la o posibilă amnistie fiscală, despre care se va discuta, zilele următoare, la nivelul coaliţiei de guvernare şi al Guvernului.