La o saptamana de cand presa a scris despre salariile exorbitante de la ASF, premierul spune ca solutia este in Parlament.

"In primul rand, veniturile, ca noi am avut grija sa punem in ordonanta ca salariile nu pot sa depaseasca pe cele de la BNR, insa de la aceasta prevedere s-au gasit solutii, pe care eu le consider imorale, nu ilegale. Grupul nostru parlamentar va sprijini, in cadrul comisiilor de buget - finante, toate masurile care se impun", a declarat Victor Ponta.

Presedintele, in schimb, ataca mult mai dur salariile si angajarile facute la ASF. "Cer Parlamentului revocarea imediata a intregii conduceri a ASF-ului. Este o cloaca unde si-au gasit loc de parcare toti clientii politici", a declarat Traian Basescu, presedintele Romaniei.

La ASF lucreaza rude ale politicienilor sau fosti membri de partid ai formatiunilor aflate la guvernare. Aripa PNL este reprezentata de presedintele si prim vicepresedintele ASF, Dan Radu Rusanu si Daniel Daianu care au incasat, in noiembrie si decembrie, 72.000, respectiv 68.000 de euro.

Sotia fostului ministru de finante Daniel Chitoiu, cea a sefului grupului Parlamentar al PNL George Scutaru si cea a parlamentarului Daniel Motreanu sunt si ele angajate la ASF. Tot aici, il gasim si pe Remus Campeanu, fiul Marianei Campeanu.

PSD este si el bine reprezentat. Mircea Ursache si Ion Giurescu, fosti social democrati, sunt vicepresedinti ai institutiei si au primit fiecare, in ultimele 2 luni ale anului, cate 47.000 de euro. La ASF o regasim si pe Cristina Zgonea, fosta sotie a lui Valeriu Zgonea si pe Aura Socol, sotia lui Cristian Socol, consilier al premierului Ponta.

Sub umbrela UNPR pot fi pusi Doru Frunzulica si Marian Sarbu, membri in consiliul de supraveghere ASF si fosti membri UNPR, dar si Ana Maria Tudor, fiica vicepremierului Gabriel Oprea. In fine, UDMR si PC au fiecare cate un reprezentant.

"La fel de adevarat este ca si pe vremea guvernarii PDL numirile erau tot politice, iar salariile conducerii celor 3 institutii din care s-a format ASF erau si mai mari. ASF sustine ca un apropiat al Presedintelului Romaniei, fost presedinte al CSA, a incasat in 2 luni 150.000 de euro. Fostul comisar CNVM Gheorghe Albu - 70.000 de euro, iar Stefania Ferentz, fosta sefa de cabinet a premierului Emil Boc – 64.000 de euro", a raspuns departamentul de comunicare din ASF.