"Eu consider ca este mult prea timpuriu ca astazi sa iau o astfel de decizie, o astfel de posibilitate nu o exclud, dar eu consider ca o astfel de decizie trebuie luata in anul 2014 si cand va veni momentul daca ma voi hotari...", a sustinut Tariceanu.

Senatorul PNL a mentionat ca validarea candidaturii lui Crin Antonescu realizata in Congres nu a fost o alegere a delegatilor, ci o confirmare a unei propuneri.

"Un sistem de alegeri interne este cel mai democrat mod de a stabili un candidat (...) in loc sa aleaga un congres, care a ales insa ca sa fim foarte corecti cu statutul si cu procedurile ... Congresul nu a avut de ales, congresul nu a facut decat sa valideze o candidatura care era propusa de Biroul Politic si de Delegatia Permanenta. Ca procedura, nu s-a incalcat Statutul, dar nu s-a facut o alegere in adevaratul sens al cuvantului, a fost o confirmare pe care Congresul a dat-o si sigur ca aceasta consider ca era necesar", a afirmat fostul lider al PNL.

Tariceanu a precizat ca intelegerea in cadrul USL nu s-a facut pe numele candidatilor la functia de prim-ministru sau sef al statului, ci pe formatiunea care va face propunerea. Totodata, Tariceanu a mentionat ca nu poate raspunde la intrebarea daca Antonescu ar fi un bun presedinte al Romaniei deoarece perioada petrecuta de acesta la Cotreoceni ca presedinte interimar a fost o perioada prea scurta pentru a face o evaluare.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Presedintie sa se faca printr-un scrutin intern, asa cum se intampla in alte tari, mentionand ca cel desemnat va trebui sa aiba sansele cele mai mari de a obtine mandatul prezidential.