El a adaugat ca asteapta pana luni sa existe o delimitare clara a PNL de declaratiile lui Stanescu, nu doar cu avertismente gen "asa sa nu mai faci".

Intrebat, joi seara, de jurnalisti daca este multumit de faptul ca presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca oricine mai incalca atat de clar protocolul USL va trebuie sa se desparta de partidul din care face parte si de USL, Ponta a raspuns negativ.

"Nu, categoric nu. Cred ca e cea mai mare criza pe care o are USL de la formare si, de altfel, domnul Rosca Stanescu, dupa aceasta sedinta, a continuat. Deci, daca nu se face nimic, e o invitatie pentru alti membri PNL sa continue atacul impotriva PSD si atunci nu putem merge mai departe impreuna", a spus Ponta.

Intrebat care este atunci solutia, premierul a precizat ca asteapta pana luni, cand este programata urmatoarea reuniune a USL, sa existe o delimitare clara a PNL de declaratiile lui Stanescu.

"Eu astept in continuare pana luni sa existe o delimitare clara, nu asa, «Sa nu mai faci !». Pai nu i-am mai spus o data domnului Rosca Stanescu sa nu mai faca ? Ce, suntem la scoala ? Altfel, imi pare rau, dar nu cred ca putem sa gasim o solutie pozitiva", a afirmat Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul sedintei USL, ca nu apreciaza ca in cazul senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu exista elementele pentru care sa fie acuzat de ducerea unei campanii impotriva PSD sau a lui Victor Ponta, mentionand insa ca a avut afirmatii excesive.

Joi, Antonescu a afirmat ca s-ar fi pus problema excluderii lui Sorin Rosca Stanescu din partid daca ar fi existat numai declaratiile violente si inacceptabile ale acestuia impotriva lui Victor Ponta, el aratand ca excluderea nu s-a discutat pentru a nu crea o confuzie.

El a adaugat ca PNL dezavueaza aprecierile facute de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el aratand ca oricine mai incalca atat de clar protocolul USL va trebuie sa se desparta de partidul din care face parte si de USL.

Potrivit lui Antonescu, Rosca Stanescu nu a fost sanctionat de BPN al PNL si ca decizia de a aplica pe viitor prevederile protocolului USL in cazurile de atacuri publice intre colegi echivaleaza cu un avertisment.