Tariceanu arata in mesajul transmis liberalilor, inaintea Congresaului de alegere a unui nou presedinte al partidului, ca, ”din pacate, acest Congres a fost pregatit cu multa atentie de conducerea demisionara, iar delegatii au fost alesi cu grija pentru evitarea oricarei tentative de opozitie in cadrul lucrarilor sale”.

”In aceasta situatie, toate sperantele mele intr-o dezbatere reala a problemelor pe care le-am mentionat aici si a unor decizii in consecinta sunt aproape nule”, precizeaza Tariceanu.

Fostul lider liberal arata ca, in calitatea sa de vechi liberal, de participant direct la renasterea liberalismului in Romania imediat dupa Revolutie si de om politic care a reprezentat cu onoare si a facut cinste PNL in functiile publice detinute, a hotarat impreuna cu colegii sai din Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale initierea imediuata a tuturor ”procedurilor necesare infiintarii legale a unui nou partid liberal, inclusiv strangerea de semnaturi si adeziuni”.

In plus, Calin Popescu Tariceanu anunta ca va initia actiunea de strangere a semnaturilor necesare inscrierii legale a candidaturii sale la alefgerile pentru Presedintia Romaniei.