Intrebat in legatura cu o intentie a PNL de a scadea o taxa prin introducerea scutirii de la impozitul pe profitul investit, Tariceanu a precizat ca este bine ca partidul sa vina cu o asemenea propunere.

Tariceanu a sustinut ca datele recente indica o valoare aproximativ egala a profiturilor firmelor cu cea a pierderilor firmelor si a aratat ca pierderile, intr-o proportie de aproape 70%, sunt date de IMM-uri care in aceasta perioada de criza economica s-au decapitalizat, informeaza Mediafax.

El a spus ca economia data de firmele pur romanesti cu capital romanesc este o economie slabita, afectata de criza. "Sigur ca o astfel de masura ar fi absolut necesara pentru a da o gura de oxigen capitalului romanesc, firmelor in sine, de a se putea recapitaliza si de a incepe sa faca o politica de investitii care in final duce la crearea de locuri de munca", a mentionat Tariceanu.

El a mai spus ca, daca se urmareste o revigorare a economiei si cresterea locurilor de munca, aceasta masura de scutire de impozit a capitalului investit este masura cea mai utila in acest moment.

Intrebat daca Romania isi permite o astfel de scadere de taxe, Tariceanu a raspuns: "Cred ca trebuie sa ne permitem. Ministerul de Finante cred ca poate sa gaseasca acele rezerve reprezentate de reducerea unor cheltuieli excesive cu aparatul birocratic care sa permita introducerea unei astfel de masuri", a spus Tariceanu.

El a aratat ca odata cu introducerea acestei scutiri trebuie aplicata si reducerea CAS.