„Problema Schengen poate fi rezolvata pana la sfarsitul anului”, a declarat Geoana, adaugant faptul ca actualul Guvern trebuie sprijinit pentru ca trece printr-o perioada grea si vulnerabila.

„In iunie vom vedea cum stam. Abia atunci putem sa purtam o discutie mai relaxata cu oficialii europeni. Categoric, stam mai bine decat in `99, dar contextul international este mai pacatos decat cel de atunci”, a adaugat senatorul PSD.

Intrebat despre privatizarea Petrom, avand in vedere ca-n perioada in care gigantul petrolier a vandut 51% din actiuni catre austriecii de la OMV AG, Geoana era ministru de externe in Cabinetul lui Adrian Nastase, senatorul a raspuns: “As fi pastrat o minoritate de control. Toti face greseli, atunci a fost multa presiune, nu am stiut ca erau firme care capusau societatile de stat. Asta e adevarul adevarat despre clientela politica de atunci.”

Mircea Geoana este de parere ca Rusia revine in forta in regiune, atat din punct de vedere politic, economic, cat si strategic – „Asta se vede in schimbarile politice in Georgia, Ucraina, Moldova. Chiar si in Bulgaria”.

„Am informatii ca exista mult interes pe energie, agricultura, IT, software in Romania”, a declarat fostul presedinte al Senatului Romaniei, fost Ambasador al Romaniei in SUA si ministru de Externe in Guvernul Nastase.