14:07 Iohannis: "Nu sunt dispus sa renunt foarte usor la Primarie. Cred ca sunt solutii pentru interimar"

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ca nu este dispus sa renunte foarte usor la Primarie si ca, daca legislatia permite, va pastra functia, concomitent cu pozitiile din Guvern, apreciind ca se pot gasi solutii de interimat pentru o perioada rezonabila de timp.

13:50 USL schimba patru ministri

Antonescu a facut acest anunt, dupa sedinta BPN al PNL, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de cei nominalizati. Validarea propunerilor s-a facut prin vot, in sedinta BPN al PNL. Liberalii vor avea in continuare si o sedinta a Delegatiei Permanente.

Gerea: "Am acceptat votul colegilor, mergem mai departe mai inchegat si cu alta viteza"

Andrei Gerea a declarat, vineri, ca accepta votul colegilor sai din PNL, spunand ca nu s-a pus problema unei demisii a sa, ci problema de a merge mai departe "inchegat si la o alta viteza", intr-o noua echipa guvernamentala, cu Teodor Atanasiu in locul sau.

Gerea a declarat, la iesirea de la sedinta BPN al PNL, ca nu s-a pus neaparat problema unei demisii a sa din functia de ministru al Economniei, ca nu a fost vorba despre reprosuri, ci despre "dorinta de a merge mai departe inchegat si la o alta viteza, intr-o noua echipa guvernamentala a PNL".

"Am acceptat acest vot, mergem mai departe, avem lucruri importante de facut, ne asteapta o vara fierbinte. (...) M-am bucurat inclusiv de aprecierea presedintelui Crin Antonescu, caruia ii multumesc pentru nominalizarea facuta acum patru luni", a spus Gerea, precizand ca in locul sau a fost votat in BPN al PNL Teodor Atanasiu.

12:54 Gerea refuza sa demisioneze de la Economie si asteapta votul partidului

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a spus, in sedinta BPN al PNL, ca nu intentioneaza sa demisioneze din functia de ministru, dar ca asteapta votul colegilor de partid, au relatat pentru Mediafax surse din conducerea liberalilor.

12.51 Iohannis a acceptat nominalizarea ca vicepremier si ministru de Interne

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a acceptat, vineri, nominalizarea sa ca vicepremier si ministru de Interne, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.

12:34 PNL ii propune lui Iohannis sa intre in Guvern - surse

Liderii PNL i-au propus primarului Sibiului, Klaus Iohannis, prim-vicepresedinte al partidului, sa intre in Guvern, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea PNL.  Conform acestora, la ora transmiterii acestei stiri, in sedinta BPN se discuta despre postul din Guvern pe care ar urma sa il preia Iohannis, fiind vizate pozitiile de vicepremier si ministru de Interne.

11:54 Antonescu, in BPN al PNL: "Nu vreau sa iesim de la guvernare, vreau sa intram" - surse 

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a adresat, vineri, membrilor BPN reuniti la Palatul Parlamentului, in discursul de deschidere a sedintei, spunandu-le ca nu isi doreste ca partidul sa iasa de la guvernare, ci "sa intre" la guvernare, au relatat surse din PNL.

In aceasta reuniune se discuta despre numirile de noi ministri liberali, care, conform unor surse liberale, sunt: Teodor Atanasiu - Economie, Eugen Nicolaescu - Finante, Cristian Busoi - Sanatate.

11:39 Nicolaescu: Atacul politic impotriva mea, cauzat de nominalizarea mea in locul lui Chitoiu 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, ca evenimentele de joi legate de Institutul Cantacuzino au constituit un atac politic impotriva sa, "nepermis si ingrozitor de jos", el aratand ca e posibil ca acest atac sa aiba cauza nominalizarea sa in locul lui Chitoiu la Finante.

Intrebat daca accepta portofoliul Finantelor, ministrul Sanatatii a raspuns: "Of, Doamne, nu mai speculati". 

Joi seara, Daniel Chitoiu a anuntat ca demisioneaza din functiile din Guvern, respectiv vicepremier si ministru al Finantelor. 

11:22 Andrei Gerea: Nu am demisionat din functia de ministru  

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat, vineri, pentru Mediafax ca nu a demisionat din functia de ministru si ca discutia despre mandatul sau se va purta in sedinta BPN al PNL. Gerea s-a aflat vineri dimineata la discutiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali. Conform unor surse din partid, Andrei Gerea le-a transmis liderilor PNL ca se pune la dispozitia partidului.  Pe de alta parte, lideri liberali spun ca Gerea a demisionat din functie. De altfel, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vorbit, vineri, despre demisia lui Andrei Gerea, spunand ca este optiunea acestuia, pe care el o respecta si poate ca acesta a inteles ca acum in PNL se incearca "alte directii".

10:34 Mariana Campeanu ar scapa de remaniere

Crin Antonescu, are discutii preliminare cu o serie de lideri ai partidului inaintea reuniunii Biroului Politic National si Delegatiei Permanente a PNL, la Palatul Parlamentului, conform unor surse liberale ministrul Muncii, Mariana Campeanu, primind garantii ca nu va fi remaniata.

9:44 Teodor Atanasiu ar putea fi propus ministru al Economiei in locul lui Gerea - surse

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, ar putea fi propus de liberali pentru postul de ministru al Economiei in locul lui Andrei Gerea, au declarat surse din PNL Alba. 

6 feb

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat, joi seara, ca Daniel Chitoiu a decis sa demisioneze din Guvern.

Daniel Chitoiu a declarat, la randul sau, ca pleaca din Guvern pentru activitatea politica din PNL, fiind an electoral, el mentionand ca este un om care munceste 18 ore pe zi.

El a anuntat ca va prelua interimar functia de secretar general al PNL. "Am o colaborare foarte buna cu toti colegii", a spus Chitoiu.

Chitoiu a spus ca se retrage din Guvern pentru ca activitatea politica nu ii mai permite sa fie in Guvern. "Sunt o persoana care muncesc 18 ore pe zi", a mai spus Chitoiu.

Liderii USL au avut, joi, o intalnire la Senat, la care au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Daniel Chitoiu si Eduard Hellvig.

Anterior, vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor, declara ca nu crede ca va fi remaniat, iar intrebat despre eventuala sa demisie, el a raspuns: "E o posibilitate, maine voi da un raspuns".

 In urma cu aproximativ doua saptamani, la prima incercare de schimbare a lui Chitoiu, conducerea PNL nu a avut castig de cauza, intrucat nu s-a indeplinit cvorumul necesar. 

Liberalii au invocat, joi, un nou motiv pentru schimbarea lui Chitoiu, respectiv acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanta elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilitatile acordate populatiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare, initiativa care restrange semnificativ sansele reducerii CAS, propunere pe care mizeaza PNL in perspectiva alegerilor la Presedintie.

Pe de alta parte, o serie de lideri din PNL ar intentiona sa propuna remanierea ministrului Muncii, Mariana Campeanu, dar si a ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

Antonescu: Nu stiu cine i-a propus Finantele lui Olteanu; cui i-am propus eu functia a acceptat-o

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a mai declarat ca el nu i-a propus lui Bogdan Olteanu sa preia Finantele, mentionand ca nu stie cine a facut acest lucru si adaugand: "Cui i-am propus eu aceasta functie a acceptat-o".

"Am vazut, de exemplu, declaratia fostului nostru coleg, actual viceguvernator al Bancii Nationale, domnul Bogdan Olteanu, cum ca i s-ar fi propus Ministerul de Finante. Nu stiu cine i l-a propus, eu nu i l-am propus ca presedinte al partidului, eu in urma consultarilor cu colegii voi propune maine... cui i-am propus eu aceasta functie a acceptat-o", a spus Antonescu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu confirmase anterior ca a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finantelor, dar le-a transmis acestora ca va ramane la banca centrala, iar din cate stie postul ar putea fi preluat de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.