"Am un nou sef la Autoritatea Nationala de Turism, domnul Filipescu, provine din mediul de afaceri", s-a rezumat Maria Grapini sa spuna dupa o conferinta de presa, noteaza Mediafax.

Ministrul a fost vizibil iritat in momentul in care jurnalistii au cerut mai multe detalii despre seful autoritatii, inclusiv despre numele complet al acestuia. "Nu stiu chiar tot despre domnul Filipescu. Nu-i stiu prenumele... domnul Filipescu si vine din mediul de afaceri", a continuat Grapini, mentionand ca CV-ul este postat pe "site", fara sa mentioneze despre ce site este vorba.

Pe site-ul Ministerului Economiei nu se regaseste CV-ul "domnului Filipescu", dar ca sef al Autoritatii Nationale pentru Turism este mentionat, intr-adevar, Razvan Filipescu.

Decizia primului ministru de numire a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism a fost publicata joi, 25 aprilie, in Monitorul Oficial. Filipescu are rang de secretar de stat si a fost presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania-Brazilia, fiind absolvent al Universitatii "Ovidius" din Constanta.

Potrivit datelor postate de Filipescu pe o platforma de socializare, acesta ocupa functia de manager general al unui holding de companii cu activitati in domeniul agriculturii, al operatiunilor portuare, turism, servicii, depozitare de cereale.