"Noul Guvern, in baza articolului 114 din Constitutia Romaniei, isi va angaja raspunderea pentru un program, nu program de guvernare, ci un program. Asa spune Constitutia, asa facem! Este un program care va cuprinde principalele actiuni si principalele directii de actiune ale Guvernului in perioada urmatoare. Evident ca nu l-am inventat peste noapte, ci este inspirat aproape in totalitate din programul de guvernare aprobat in 2012, dar sunt lucruri care s-au realizat deja si nu are rost sa ni le mai propunem inca o data si sunt si lucruri noi care au aparut intr-un an si jumatate si, evident ca acestea trebuie sa fie asumate de Guvern si aprobate de catre Parlament", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

Guvernul a aprobat, miercuri seara, programul politic care actualizeaza programul de guvernare, au declarat atunci surse oficiale, documentul fiind transmis Parlamentului joi dimineata.

Premierul Victor Ponta a declarat, in prima sedinta a noului Cabinet, ca pogramul pe care Guvernul il va transmite Parlamentului este in proportie de 98-99% programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, fiind insa bine sa fie actualizat la zi dupa schimbarile de compozitie politica din Executiv.

Noul Guvern s-a reunit, miercuri seara, in prima sedinta de dupa ceremonia de depunere a juramantului de investitura. Ponta a precizat anterior ca Guvernul va adopta si transmite Parlamentului un program politic care va actualiza programul de guvernare, pentru care isi va angaja raspunderea. El a precizat ca este vorba de un program politic si ca procedura va avea loc in baza articolului 114 din Constitutie.

Articolul respectiv prevede ca Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, "asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege".