Bugetul Ministerului Dezoltarii Regionale si Administratiei Publice a fost suplimentat din Fondul de rezerva bugetara cu 7,18 milioane lei in cadrul capitolului "Locuinte, servicii si dezvoltare publica", titlul "Transferuri intre unitati ale administratiei publice", articolul "Transferuri curente", scrie Mediafax.

Repartizarea acestor sume in teritoriu se va face prin ordin al viceprim-ministrului si ministrului Dezvoltarii si Administratiei, Liviu Dragnea.

Executivul a decis totodata suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte, din Fondul de rezerva, cu 6 milioane lei, suma ce va fi impartita in mod egal intre Centrul Eparhial Iasi, Manastirea Nicula si Manastirea Tismana, care vor primi astfel fiecare cate 2 milioane lei.

De asemenea, din Fondul de rezerva a fost suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Externe cu 967.000 lei pentru finantarea cheltuielilor privind infiintarea si functionarea Institutului Cultural al Romaniei la Beijing.

Tot din Fondul de rezerva a mai fost alocata MAE suma de 226.000 lei pentru achitarea debitelor restante din chirii cu care Comisia Fulbright figureaza in evidentele R.A.-A.P.P.S., ca urmare a preluarii de catre Externe a administrarii imobilului in care functioneaza Comisia.

Alti 245.000 lei au fost alocati MAE pentru reintregirea Fondului de finantare a actiunilor de gestionare a crizelor, alerte consulare si reactie rapida