“Am stabilit cu colegii mei din comisiile de specialitate sa ne vedem saptamana viitoare sa spuna care au fost ultimele discutii cu agentii economici din domeniu, sa vedem pentru ca cei pentru care ne adresam cu aceasta masura se pare ca au o temere justificata, in sensul ca pot ajunge in situatia sa aiba probleme cu cash-flow-ul pentru ca o sa aiba de recuperat TVA”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Liderul PSD a mai spus ca a solicitat Ministerului de Finante sa gaseasca o solutie in acest caz, existand posibilitatea sa se renunte la aceasta masura.

“In acelasi timp, am cerut Ministerului de Finante sa gaseasca pana saptamana viitoare o modalitate prin care sa vedem daca se poate rezolva aceasta problema, sa nu ajunga agentii economici din domeniu in situatia in care sa astepte sa-si recupereze niste bani un an, doi ani de zile. Si aici sunt doua variante posibile: ori sa se recupereze imediat TVA sau, daca nu gasim o solutie, sa renuntam la aceasta idee”, a completat presedintele PSD.

Liviu Dragnea a sustinut ca nu ar dori sa se renunte la aceasta masura care ar putea dinamiza domeniul.

“Eu nu as vrea sa renuntam, pentru ca este o masura care poate dinamiza acest domeniu, adica nu as vrea sa ne impiedicam de acest detaliu financiar-birocratic pentru a renunta la aceasta masura”, a conchis presedintele Camerei Deputatilor.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, ca exista discutii in acest moment cu partenerii sociali pe tema proiectului de lege care elimina TVA pentru tranzactii imobilare si pentru publicitate, ei nefiind convinsi ca masurile vor duce la cresterea industriei. Premierul spune ca se discuta si cu reprezentatii Comisiei Europene, avand in vedere reglementarile UE in domeniu.

Grindeanu a fost intrebat despre informatiile privind renuntarea la masuri, el afirmand ca nu Guvernul a initiat proiectul, ci Parlamentul. "Eu stiu ca este o propunere si un proiect legislativ, care a venit din Parlament. Masura este prinsa in programul de guvernare, dar propunerea legislativa a venit din Parlament, nu a venit ca proiect dinspre Guvern. (...) Eu cred ca cel mai bine e sa va transmita decizia de a retrage sau nu acest proiect de lege cei care au initiat", a spus el.

Unul dintre initiatorii proiectului este presedintele PSD, Liviu Dragnea.