In discursul sustinut la bilantul MAI, Traian Basescu a spus ca a aflat despre acest raportul si a cerut institutiilor sa ancheteze imediat.

"Eu va rog, aici, pe voi, pe politisti, pe procurorul general, pe procurorul sef DNA, pe procurorul sef DIICOT, anchetati, imediat, si, daca este incalcare de lege, sa raspunda inclusiv presedintele Romaniei", a spus seful statului.  Traian Basescu a continuat: "Dar eu va pot spune asta pentru ca eu sunt liber fata de voi si fata de oricine".

Guvernul va sesiza Parchetul in cazul restituirilor de terenuri din comuna Nana (judetul Calarasi), aratand ca numeroase astfel de operatiuni din anii anteriori prezinta nereguli si ca, in septembrie 2013, un teren a fost vandut unei "persoane fizice" de catre o firma declarata inactiva. 

Concluziile sunt prezentate in raportul Corpului de control al premierului, care a efectuat un control la Primaria Comunei Nana, avand ca obiect verificarea respectarii prevederilor legale in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri situate in extravilanul comunei.

In luna noiembrie, premierul Ponta a cerut Corpului de Control sa efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Calarasi, unde Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a initiat un control legat de retrocedarea catre comisii locale a unor terenuri apartinand Institutului Fundulea, ancheta pentru care si Directia Nationala Anticoruptie a cerut informatii. 

Presa relatase atunci ca fiica cea mare a presedintelui Basescu, Ioana, a cumparat un teren agricol de 290 de hectare in zona localitatii Nana din judetul Calarasi, consilierul prezidential Adrian Radulescu mentionand ca a consiliat-o la cumparare. 

Presedintele Traian Basescu a declarat atunci ca nu exista nicio legatura intre ancheta DNA si achizitia terenului din Calarasi facuta de fiica sa cea mare, Ioana Basescu. 

La randul ei, Ioana Basescu, preciza ca, in septembrie, a achizitionat un teren agricol de 290,41 hectare in judetul Calarasi, contractand un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro si achitand din surse proprii aproape 280.000 de euro, de la o societate romaneasca avand asociat unic un cetatean italian.

Raportul Corpului de Control al Primului-ministru privind verificarea respectarii dispozitiilor legale in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri situate in extravilanul comunei Nana, judetul Calarasi: