"In momentul in care doamna Mona Pivniceru a facut personal optiunea ferma pentru Curtea Constitutionala, in acel moment, premierul a solicitat acest interimat (la Ministerul Justitiei - n.r.) si mie imi pare ca, atat cat suntem in continuare in alianta, nu putem refuza premierului acest drept", a declarat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

El a subliniat ca, daca premierul Victor Ponta, ca ministru interimar al Justitiei, o propune pe Codruta Kovesi pentru sefia DNA, "categoric acest lucru nu va fi sustinut de PNL, va fi in dezacord cu PNL".  "Mai departe, ce sa facem, sa rupem USL? Poate e si asta o varianta", a continuat liderul PNL.  "Teama mea cea mai mare nu e nici macar aceea ca premierul Ponta o poate numi pe Kovesi, teama mea e ca putem continua sa o ducem asa", a mai spus Antonescu, sustinand ca nu trebuie facute compromisuri cu Traian Basescu. 

El a precizat ca vor fi oameni care vor intreba daca ar trebui sa se rupa USL.  "Unii oameni vin si spun <<aa, asa dezacord din gura...>> Ce sa facem, sa rupem USL care inseamna ceea ce inseamna in acest moment? Poate e si asta o varianta. Am serioase indoieli, am serioase indoieli insa si o spun ca un om care nici personal si nici pentru partidul sau nu a cautat beneficiile guvernarii (...) Eu nu sunt om care sa ma cert pe crampeie de putere, si pe crampeie de buget, eu ma bat cu oricine daca e nevoie, chiar si cu colegii mei de partid, chiar si cu premierul Victor Ponta, pe lucruri mari, pe lucruri de principiu, pe lucruri fundamentale, pe directiile acestei tari", a mai declarat presedintele PNL.  El a mentionat ca teama sa nu tine de numirea Codrutei Kovesi la sefia DNA, ci de a "continua asa, pentru ca acest drum nu duce nicaieri". 

"Basescu, ca agresor al sistemului democratic din Romania, vreme de opt anisori zi de zi, nu mai poatefi un partener nicio secunda de compromis – in sensul curent, in sensul bun, in sensul democratic", a afirmat presedintele PNL.  Antonescu a mai sustinut ca, daca se merge pe varianta unei negocieri cu Traian Basescu in desemnarea procurorilor sefi, "se poate si asa, nu e irational, nu e in afara logicii". 

"Dar asta numai daca intram in negociere. In momentul in care intram in negociere, facem de fapt, dupa parerea mea, exact ceea ce ne batem cu caramida in piept, se bate Traian Basescu, ne-am batut si noi, si ne bate cu caramida in cap Comisia Europeana, si anume: politizam justitia. Negociere intre doi factori politici, acceptarea terenului si regulilor pe care Traian Basescu spune <<nu, trebuie sa propuneti macar jumatate sa fiu de acord, sa fie omul meu, ca altfel nu semnez>>, asta este direct politizarea justitiei, chiar daca am convingerea ca Victor Ponta nu vrea sa-si traga jumatate din parchete in sfera sa de influenta politica, nici vorba, sunt convins ca nu vrea sa faca asta, dar intrarea intr-o asemenea zona asta inseamna", a mai spus presedintele PNL.