Seful BNR a precizat, in context, ca efectele acestui demers asupra economiei vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern si de deciziile pe care acesta le va adopta. 

"In prezent, situatia macroeconomica pe care noi o monitorizam si de care raspundem este stabila, in general pozitia economica a tarii este buna si inclusiv prin deciziile de astazi (joi - n.r.), reafirmam prudenta pe care am manifestat-o in trecut, ne-am creat camp de actiune si acea pozitionare pentru a face fata unor situatii dificile", a explicat Isarescu.  

Cu privire la posibilitatea ca viitorul premier sa provina de la Banca Nationala, Isarescu a spus: "Avem rezerve de cadre aici".

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, la Palatul Victoria, ca isi depune mandatul in urma protestelor de strada din ultimele zile.  

Ulterior, seful statului, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, si a inceput, joi, consultarile cu partidele si formatiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru.