"Am stabilit care este calendarul de actiuni pentru zilele urmatoare, pentru a avea un Guvern instalat in cel mai scurt timp", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Astfel, marti, 3 ianuarie, la ora 10,30, vor avea loc Birouri permanente la Camera Deputatilor si Senat, iar la ora 12,00 ambele foruri legislative se vor reuni in plen.

Tot marti, de la ora 14,00, forurile de conducere ale PSD si ALDE - Comitetul Executiv, respectiv Biroul Politic - vor aproba lista viitorului Cabinet, iar de la ora 15,00 va avea loc intalnirea grupurilor reunite PSD - ALDE, pentru a avea o prezentare scurta a fiecarui ministru, urmand ca intre orele 16,00 si 16,30 sa aiba loc depunerea de premierul desemnat a listei Executivului si a programului de guvernare.

Pe 3 ianuarie, de la ora 17,00, va avea loc sedinta Birourilor permanente reunite pentru a aproba ordinea de zi de miercuri, 4 ianuarie.

Miercuri, vor avea loc audieri in comisii si votul de investitura, iar de la ora 18,00 vor avea loc consultari cu grupurile parlamentare UDMR si cel al minoritatilor nationale, "in masura in care vor dori", a precizat Liviu Dragnea.

"Miercuri, 4 ianuarie, intre orele 8,00 dimineata si 14,00, va avea loc audierea membrilor Guvernului in comisii. Intre orele 15,00 si 18,00 vor avea loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere si votul de investitura. Sub rezerva acceptarii de catre presedintele Romaniei - o sa trimitem o scrisoare comuna - propunem ca pe 4 ianuarie, la ora 19,00, sa aiba loc ceremonia depunerii juramantului pentru membrii Guvernului", a aratat presedintele PSD.

Joi, 5 ianuarie, de la ora 9,00, va avea loc sedinta Biroului permanent al Senatului, cu legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, dezbateri in comisiile din acest for, iar de la ora 12,00 este programat plenul Senatului. Totodata, de la ora 13,00 va avea loc sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor, intre orele 14,00 - 15,00 dezbateri in comisii, iar intre orele 15,00 - 16,00 va fi votul final in plenul Camerei pentru legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante.