”Am prezentat pe scurt prima săptămână a Guvernului pe care-l conduc şi problemele fără număr care trebuie rezolvate din cauza incapacităţii, relei voinţe şi indolenţei Guvernului PSD”, a anunţat Orban, adăugând: ”În fiecare zi descoperim noi bombe, noi bombe în buget şi noi situaţii care reclamă o intervenţie promptă pentru a repara stricăciunile”.

”Am cerut grupurilor parlamentare sprijin pentru activitatea Guvernului şi am prezentat planurile”, a afirmat premierul, potrivit News.ro.

Anterior, premierul Ludovic Orban a afirmat că viziunea şi proiectele preşedintelui Klaus Iohannis, candidatul liberalilor la prezidenţiale, trebuie cunoscute de cetăţeni, susţinând că, dacă liderul PSD, Viorica Dăncilă, doreşte o dezbatere ar trebui să o facă cu el pentru a discuta despre "dezastrul lăsat" în calitate de prim-ministru demis.

"Preşedintele este în dialog permanent cu cetăţenii români, este într-o dezbatere permanentă, comunică cu societatea română şi cred că în campanie preşedintele şi candidatul la Preşedinţie, Klaus Iohannis, comunică în mod constant cu cetăţenii. (...) Viziunea, proiectele, soluţiile preşedintelui Iohannis trebuie cunoscute de cetăţenii români pentru ca aceştia să voteze în deplină cunoştinţă de cauză. Dacă vrea doamna Dăncilă să facă dezbateri cu cineva să facă cu mine, să vorbim despre dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de premier demis", a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă nu este vorba de o dovadă de inconsecvenţă în ceea ce priveşte propriul mesaj din partea lui Klaus Iohannis, el a răspuns: "Este o dovadă de consecvenţă, de susţinere a intereselor cetăţenilor români şi de dialog permanent cu cetăţenii români".

PSD a solicitat PNL organizarea, de comun acord, a cel puţin două dezbateri între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie.

Şeful campaniei electorale a lui Klaus Iohannis, Dan Motreanu, a declarat, luni seara, că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se va merge pe mitinguri şi întâlniri cu organizaţiile liberale şi cu cetăţenii, susţinând că o dezbatere cu Viorica Dăncilă nu trebuie să aibă loc deoarece nu aduce nimic în plus.