"A fost o aventura de adolescent curajos, nu zic rebel. Era vedeta liceului, a fost ales sa mearga intr-un schimb de experineta intr-un liceu din Franta, la Nantes. Avea 20 de dolari in buzunar, iar dupa ce terminat tabara a spus ca nu concepe sa se intoarca acasa fara sa vada Parisul. Avea 17 ani, a implinit 18 ani la Paris", a spus mama premierului, Cornelia Naum, in cadrul unei emisiuni televizate.

Ea a precizat ca a avut o discutie cu fiul sau, in care i-a spus sa mearga la Paris, sa "doarma doua nopti in parcurile superbe" si sa se intoarca in Romania.

"A ramas opt luni la Paris, eu m-am dus la el in noiembrie sa-l vad, avea o garsoniera, o mansarda, langa gara, servicul oficial la (...) un fel de McDonalds, avea carnet de cercuri. L-am convins sa se intoarca. (...) A venit in februarie, si-a dat tezele, bacul, l-a luat", a spus mama lui Victor Ponta.

Intrebata de moderator cate nopti a dormit Victor Ponta in gara din Paris pana sa aiba bani de mansarda, mama sa a precizat: "In gara a dormit vreo duua saptamani, avut nevoie de cineva care sa-l ajute".

"A fost o experienta deosebita. A inteles ca nu era momentul atunci. Prin faptul ca dupa 22 de ani s-a intors la Paris si a fost intampinat cu covorul rosu s-a dovedit ca a avut dreptate si ca aici e locul lui", a adaugat Cornelia Naum.

Ea a mai aratat ca Victor Ponta nu vorbea deloc franceza cand a ajuns la Paris, invatand limba in timpul sederii in Franta.