16:00 Sedinta de Guvern, programata initial pentru ora 12.00, a fost amanata pentru ora 16.00, pana cand decretele de numire a ministrilor interimari pe posturile eliberate de PNL au fost semnate de presedintele Traian Basescu si publicate in Monitorul Oficial.

Pentru posturile de ministru eliberate de PNL, ministrii interimari sunt: Dan Sova -Transporturi, Nicu Banicioiu-Sanatate, Robert Cazanciuc-Relatia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pana-Munca, Mihnea Costoiu-Cultura, Titus Corlatean-Romanii de Pretutindeni.

Liderii PNL au adoptat, marti seara, o rezolutie privind iesirea liberalilor de la guvernare.

13.00 Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a venit la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre pastrarea USL. Inaintea acestei discutii, intr-o conferinta de presa, Tariceanu a lansat un apel catre liderul PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei luate marti si sa revina in USL, el precizand ca miercuri dimineata a avut o discutie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat ca doreste continuarea USL "in actuala formula".

12.40 Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a semnat decretele pentru numirea de ministri interimari in locul liberalilor, care au demisionat din Guvern, documentele plecand la Monitorul Oficial la ora 12.10.

12.20 Calin Popescu Tariceanu a lansat un apel, miercuri, catre liderul PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei luate marti si sa revina in USL, el precizand ca miercuri dimineata a avut o discutie cu Victor Ponta, care l-a asigurat ca doreste continuarea USL "in actuala forma". "Nu voi accepta decizia luata ieri, deoarece eu aprecize ca a fost luata pe baza unor afirmatii false, a unor afirmatii gresite care au fost furnizate colegilor mei si acestia au fost indusi in eroare. Am vorbit dimineata cu Victor Ponta si l-am intrebat daca doreste sa continuam proiectul USL si mi-a dat asigurari ca vrea sa continue proiectul USL in actuala forma. Ii solicit lui Crin Antonescu sa revina asupra deciziei si sa revina in USL. Draga Crin, daca tu nu-ti vei asuma tu aceasta responsabilitate, atunci o voi face eu. Ii voi cere premierului Victor Ponta sa-si mentina toate angajamentele in cadrul USL, respectiv mentinerea tuturor pozitiilor in cadrul institutiilor centrale si locale, liste comune, candidat la prezidentiale", a afirmat Tariceanu. El a precizat ca dupa conferinta de presa va merge sa se intalneasca cu premierul Ponta.

11.45 Premierul Victor Ponta, ministru interimar de Finante, afirma ca l-a anuntat pe presedintele Traian Basescu, in discutia avuta inaintea sedintei de miercuri a Guvernului, ca Executivul va adopta memorandumul cu FMI "in conditiile discutate" si ca seful statului va semna documentul.

"I-am spus presedintelui faptul ca vom adopta memorandumul de intelegere cu FMI in conditiile discutate, domnia sa il va semna si il vom trimite cat mai rapid catre Washington", a spus Ponta, la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

La sfarsitul anului trecut, dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va promulga bugetul pe 2014 cu majorarea accizei la carburant si dupa ce transporatorii au anuntat ca aceasta crestere va fi inclusa in pretul motorinei, pe care o folosesc drept carburant, premierul Ponta a anuntat ca negociaza cu FMI si Comisia Europeana amanarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorina, folosita de catre transportatorii de marfa, si aplicarea acesteia doar la benzina.

Ulterior, dupa o discutie cu presedintele Basescu, premierul a anuntat ca va amana cu trei luni, pana la 31 martie 2014, majorarea accizei si la benzina, nu doar la motorina, iar seful statului a precizat ca in aceste conditii poate promulga bugetul pe acest an.

11.20 Premierul Ponta a stabilit ministrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL: Dan Sova -Transporturi, Nicu Banicioiu-Sanatate, Robert Cazanciuc-Relatia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape si Paduri, Doina Pana-Munca, Costoiu-Cultura, Corlatean-Romanii de Pretutindeni. Lista a fost stabilita de premierul Ponta si agreata de presedintele Traian Basescu, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

11.15 Ministrii PNL au venit la Palatul Victoria pentru a-si depune demisiile din Guvern, premierul Victor Ponta revenind de la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu presedintele Traian Basescu despre lista ministrilor interimari care ii vor inlocui pe ministrii liberali demisionari.

11.00 Sedinta de guvern, programata initial pentru ora 12.00, va fi amanata pana cand decretele de numire a ministrilor interimari pe posturile eliberate de PNL vor fi semnate de presedintele Traian Basescu si publicate in Monitorul Oficial.

10.30 Mariana Campeanu si-a depus demisia din functia de ministru al Muncii, dupa o discutie cu premierul Victor Ponta, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. Ulterior, Victor Ponta a plecat la Palatul Cotroceni, pentru o discutie cu presedintele Traian Basescu privind inlocuirea ministrilor PNL demisionari. Campeanu a sosit la Guvernn jurul orei 10.00 si a plecat dupa aproximativ 30 de minute.

Surse liberale declarau anterior ca ceilalti ministri PNL isi vor depune in bloc demisiile din functie miercuri, inainte de sedinta de Guvern, acestia urmand sa soseasca pana la ora 11.15 la Palatul Victoria.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat, marti seara, ca a discutat cu Mariana Campeanu si ca aceasta i-a comunicat ca va demisiona din postul de ministru, chiar daca se afla in concediu.

Ministrului Muncii, Mariana Campeanu, i-au fost recomandate cinci zile de concediu medical, in urma accidentului vascular suferit zilele trecute, aceasta fiind in repaus pana in 28 februarie, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Iolanda Staniloiu, potrivit Mediafax.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca ministrii PNL si-au anuntat, practic, demisiile politice, urmand ca pana miercuri la ora 12 ministii, secretarii de stat si sefii de agentii apartinand formatiunii sa-si depuna demisiile scrise.

El a aratat ca demisia ministrilor liberali va fi prezentata impreuna cu demisia tuturor demnitarilor politici ai Partidului National Liberal, respectiv a tuturor secretarilor de stat, sefilor de agentii, sau a celor care ocupa pozitii asimilate cu secretarii de stat.

Liderii PNL au adoptat, marti seara, o rezolutie privind iesirea liberalilor de la guvernare.