Prezent, vineri dupa-amiaza, la Ploiesti unde a participat la semnarea contractului de finantare pentru un pasaj rutier in Prahova, ministrul Liviu Dragnea a afirmat ca pana acum Romania s-a dezvoltat "haotic" si fara viziune si ca "avem o tara-santier, cu comune brazdate de santuri, cu investitii stopate care se degradeaza".

In acest context, Dragnea a spus ca Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Mediului au aproximativ 5.000 de santiere deschise, lucrari din infrastructura locala aflate in diverse stadii de executie, santiere pe care se construiesc alimentari cu apa, canalizari sau drumuri.

El a precizat ca, in ceea ce priveste dezvoltarea, Guvernul va implementa "programe sanatoase, cu strategie, cu termene, cu viziune" si ca unul dintre acestea are in vedere satul romanesc. "Programele care au aceleasi obiective vor fi stranse intr-unul singur", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a spus ca fiecare comuna din Romania va trebui sa aiba un pachet minim de obiective edilitar-gospodaresti, care vor fi finantate si sprijinite de catre Guvern, care sa includa drumuri asfaltate, apa, canalizare, dispensar, farmacie, scoli si biserici renovate, intrucat "nu exista din punct de vedere constitutional doua categorii de cetateni in aceasta tara".

Oficialul a adaugat ca pe primul loc se vor afla lucrarile de alimentare cu apa, intrucat Romania este obligata sa ajunga la un anumit procent privind alimentarea cu apa, altfel va plati amenzi catre Uniunea Europeana. "Noi nu o sa avem nimic impotriva unei primarii daca vrea sa-si faca o telegondola, dar nu in cadrul acestui program si din banii acestui program si nu finantata de la bugetul de stat, din banii gestionati de Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Vicepremierul a spus, de asemenea, ca Guvernul intentioneaza sa grupeze legislatia romaneasca pe coduri, unul dintre acestea urmand a fi Codul Administrativ, care sa reuneasca toate actele normative care reglementeaza functionarea administratiei publice.