Vosganian a mai spus ca si-a depus miercuri demisia la registratura si ca aceasta are "un rand si jumatate". 

Varujan Vosganian si-a anuntat luni demisia din functia de ministru al Economiei. Informatia a venit dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL, la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu.  Propunerea de titular va fi facuta probabil in termen de o saptamana. 

"Probabil lunea viitoare vom avea BPN si vom lua o decizie", a spus liderul PNL.

"In urma declaratiei pe care am facut-o in plenul Senatului, am avut intalnire cu liderii USL si am explicat din nou care este motivatia declaratiei mele si, in acelasi timp, pentru a inlatura orice posibila ambiguitate, orice posibila controversa privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utila prezentarea demisie mele de onoare din functia de ministru al Economiei. Aceasta, in contextul in care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovatia mea si in plus a aratat increderea de care ma bucur in randul clasei politice, iar pe de alta parte mostenirea pe care o las in Ministerul Economiei in care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenta, cred ca este o confirmare a faptului ca mi-am facut datoria la Ministerul Economiei", a spus Varujan Vosganian. 

"Eu, daca am prezentat demisia, eu am prezentat-o, nu am cerut acceptul pentru ea, am prezentat demisia", a mai spusVosganian.

Anterior a declarat, in plenul Senatului, dupa respingerea cererii privind solicitarea de incepere a urmaririi penale impotriva sa, ca este pregatit sa isi dea demisia de onoare si ca va avea o discutie in acest sens cu premierul.

"Sunt pregatit sa-mi depun demisia de onoare daca aceasta va fi concluzia consultarilor impreuna cu colegii mei din Guvern si impreuna cu prim-ministrul Victor Ponta", a afirmat Vosganian, la tribuna Senatului. 

Rezultatul oficial al votului Senatului in cazul solicitarii privind inceperea urmaririi penale in cazul ministrului Varujan Vosganian a fost anuntat in plen, fiind inregistrate 126 de voturi "impotriva" si 25 de voturi "pentru".  Votul a fost secret cu bile, fiind exprimate 151 de voturi.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, in 2 septembrie, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.