La solicitarea domnului prim-ministru, imi depun demisia din functia de ministru al Fondurilor Europene. Am acceptat sa fac parte din aceasta echipa guvernamentala cu gandul ca voi reusi sa introduc o noua abordare si un nou tip de management in acest important domeniu al fondurilor europene”, a spus Raducu.

Ea a precizat ca prioritatile pe care le-a avut sunt in prezent intr-un stadiu avansat de implementare si s-au concretizat prin lansarea, de catre Ministerul Fondurilor Europene, a cererilor de proiecte care totalizeaza peste 40% din alocarile programelor gestionate in perioada 2014-2020 - cinci programe in valoare totala de aproximativ 20 miliarde euro din fonduri UE si cofinantare nationala (Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Asistenta Tehnica, Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate).

Aura Raducu a precizat ca sustine, in continuare, utilizarea cat mai eficienta si profesionista a fondurilor europene pentru dezvoltarea economica a tarii.

“Regret ca nu am avut sansa de a duce la bun sfarsit actiunile propusem, dar raman un sustinator al politicii de coeziune, al principiilor europene si al utilizarii cat mai eficiente si profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economica si sociala a tarii. Numai o actiune sustinuta si comuna, intr-un parteneriat real, poate duce la realizarea schimbarilor cerute de societatea romaneasca. Multumesc mult echipei cu care am venit si care a depus eforturi in construirea unei noi abordari, precum si celor care mi-au fost aproape din minister sau din societatea civila”, a precizat Raducu.

Guvernul a anuntat, ulterior, printr-un comunicat d epresa, ca premierul a acceptat demisia Aurei Raducu, urmand ca in perioada urmatoare sa prezinte o noua propunere presedintelui Klaus Iohannis.

Aura Carmen Raducu a preluat functia de ministru al Fondurilor Europene in luna noiembrie 2015 dupa ce, anterior, a ocupat postul de manager principal, programe europene, la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Aura Raducu a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti -Facultatea de Inginerie Chimica.