"Am acceptat astazi demisia doamnei ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice”, a anuntat premierul Ciolos.

In urma rundei esuate de negocieri, de marti, de la Ministerul Muncii pe marginea ordonantei privind salarizarea bugetarilor, Ana Costea s-a angajat sa retraga proiectul, sugerand atunci ca este pregatita sa demisioneze in cazul in care Executivul nu va renunta la ordonanta.

Guvernul a anuntat, miercuri, ca a retras proiectul, urmand ca de saptamana viitoare sa demareze impreuna cu sindicatele noi discutii pe tema salarizarii in sectorul bugetar.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca intentia Guvernului este sa gaseasca o solutie care sa fie acceptata de sindicate, dar care sa fie si fezabila din punct de vedere bugetar si legal, a declarat premierul Dacian Ciolos.

"Intentia noastra este sa gasim o solutie care sa fie acceptata si de sindicate si care sa fie fezabila pentru stat din punct de vedere bugetar si, sigur, din punct de vedere legal. Noi am avut o analiza a ceea ce am putea face pe o perioada de cativa ani de zile, am studiat si posiblitatea aceasta a ordonantei de urgenta pentru un an de zile, acolo unde ne putem angaja cu bugetul pe care putem sa ne angajam sa il punem la dispozitie in primul rand (...) pentru a corecta anumite disfunctionalitati care exista in sistemul de salarizare bugetar, acesta e principalul obiectiv, si vom continua discutiile", a declarat Ciolos, citat de Agerpres.