"Acum o luna si ceva, cand m-am intors din China, am depus o plangere penala la DNA impotriva unui reprezentant al unei firme mari care a incercat sa ma mituiasca pentru a obtine un tronson de autostrada", a afirmat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova. 

El a mai spus ca in momentul in care s-a intors din China, imediat ce a coborat din avion, l-a informat pe premierul Victor Ponta asupra acestei incercari de mituire.

"Pozitia premierului a fost simpla. A spus «sesizeaza DNA-ul imediat» si am sesizat DNA-ul. In acest moment nu am informatii de la DNA, dar nu e nefiresc pentru ca, fiind in faza de cercetari prealabile si probabil cerand niste probe in China, dureaza putin mai mult. Oricum a fost depusa (plangerea -n.r.) acum circa o luna si curge. In mod cert va afla lumea cand ma vor chema la o declaratie", a mai spus Sova. 

Ministrul nu a dezvaluit cine este cel care ar fi vrut sa-l corupa. 

Surse judiciare au declarat, pentru gandul.info, ca numele omului de afaceri este Calin Roman. 

Calin Roman, omul care ar fi incercat sa ii dea mita in China ministrului Dan Sova, este directorul general al grupului de firme Selina din Oradea.

Patronul companiei, Beniamin Rus, spune ca acuzatiile aduse acestuia "nu sunt reale" si ca daca ar fi avut astfel de intentii ar fi mers el insusi in China.

"Calin Roman a fost intr-adevar in China. Eu trebuia sa ma duc in China. Am fost invitat personal. Stiam ca merg Corlatean si Sova. Daca aveam astfel de intentii sau preocupari, mergeam si discutam eu. Acuzatiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale", a declarat Rus pentru Mediafax.

Numele lui Beniamin Rus a fost legat in mai multe randuri de castigarea unor contracte publice, iar in 2010 a fost acuzat chiar de mituirea mai multor functionari locali din Maramures, judet in care avea un contract de deszapezire. Acuzatia in acest caz a fost retrasa. 

Grupul Selina cuprinde cinci firme - Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. si Selina Kurdistan -, specializate in constructii, lucrari de infrastructura, transport si mecanizare, iar consortiul are peste 1.500 de angajati si peste 400 de utilaje si echipamente, potrivit site-ului companiei.