Preda spune ca trebuie avansate propuneri indraznete, care sa arate ca PDL intelege ce se petrece in lumea politica de astazi si ca pune la incercare majoritatea.

"In ceea ce ma priveste, am avansat cu catva timp in urma doua propuneri, care ar merita sa fie introduse in dezbatere, fie si pentru a lua pulsul societatii politice. Am in vedere ideea introducerii votului de la 16 ani (mai intai in alegerile locale si euro-parlamentare, apoi la cele generale si prezidentiale), ca si ideea de a limita la un singur mandat functia prezidentiala. Daca prima propunere corespunde unei nevoi de a ne sincroniza cu evolutia din plan european, a doua idee ar fi justificata de criticile aduse presedintilor post-decembristi, cum ca ar abuza de putere tocmai pentru a se realege", scrie Preda pe blogul personal, preluat de Mediafax.

El adauga ca ar fi nevoie, de altfel, ca PDL nu doar sa reactioneze la agenda fixata de USL, ci sa propuna subiecte care intereseaza societatea si solutii pe care cetatenii le asteapta de la politicieni.