Adrian Nastase n-a mai asteptat declansarea procedurilor de executare silita, cuviintata acum o saptamana la cererea Inspectoratului.

Un executor a primit misiunea de a recupera prejudiciul stabilit de Instanta Suprema, odata cu condamnarea fostului premier si a celorlalte persoane in dosarul Trofeul Calitatii. Pe Nastase il priveste doar jumatate din prejudiciul total, adica 750.000 de euro. Pentru ca exista riscul ca fostul prim-ministru sa-si piarda proprietatile, inclusiv apartamentul din Bucuresti, acesta a acceptat executarea voluntara, notificand Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) ca este dispus sa plateasca din buzunar intreaga suma, urmand ca ulterior sa se inteleaga cu ceilalti cinci condamnati cum isi recupereaza diferenta platita in plus.

Procurorii DNA ii pusesera deja sechestru si pe 118.000 de edolari.

Adrian Nastase asteapta pana la inceputul saptamanii viitoare ca ISC-ul sa indice contul in care fostul premier va vira banii. In caz contrar, Nastase va pune banii la dispozitia inspectoratului intr-un cont deschis la CEC. Fostul premier opreste, astfel, orice procedura de executare silita.