Ministrul Justitiei a dat deja comanda pentru proiectul Justice District sau Districtul Justitiei la Scoala de Arhitectura. "Un sediu asa cum fac francezii in momentul de fata. Intentia de a face un complex de cladiri mai mici, in aceeasi zona, si mai usor de administrat", a declarat Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei.

Unul dintre amplasamentele luate in calcul de oficial pentru viitorul Justice District este chiar langa Palatul Parlamentului, in fata Academiei Romane. Alte doua locuri in care ar putea functiona Judecatoriile, Tribunalul, Curtea de apel, Parchetele si chiar Instantele Militare si Institutul Magistraturii sau CSM-ul sunt tot in zona centrala: unul pe bulevardul Unirii, langa Biblioteca Metropolitana, iar al doilea in apropierea Spitalului Universitar, langa imobilul ramas neterminat, numit Casa radio.

In ziua in care oraselul justitiei va prinde viata, Inalta Curte de Casatie va reveni in vechea ei casa, in Palatul de Justitie. Mai ales ca de ani buni, judecatorii Instantei Supreme se plang in fiecare zi de sediul aglomerat din strada Batistei.

Singurele insitutii care vor ramane la locul lor sunt Parchetul General si Directia Nationala Anticoruptie.