In contestatie, PDL invoca faptul ca Ursache nu indeplineste conditiile pentru postul de la ASF, decat prin asimilare, nu are vechimea necesara si nici nu a fost prezent la audierile din comisiile parlamentare.

PDL a anuntat totodata ca se va retrage din plenul reunit la votul asupra conducerii ASF.

Si PC a contestat candidatura lui Biro Albin, propus de UDMR, pentru Consiliul ASF, conservatorii depunand in acest sens o adresa la Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Comisiile parlamentare de Buget-Finante si Economice din Senat si din Camera Deputatilor au audiat si avizat, luni, 11 membri ai Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), sase dintre vechii membri primind aviz negativ.

Astfel, plenul comun al Parlamentului de marti urma sa se pronunte asupra urmatoarei componente a ASF: Dan Radu Rusanu - presedinte, Daniel Daianu - prim-vicepresedinte, Tudor Daniel George - vicepresedinte, Mircea Ursache - vicepresedinte, Ion Giurescu - vicepresedinte.

ASF a fost infiintata prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Potrivit unei ordonante aprobate recent de Guvern, ASF va fi condusa de catre un Consiliu format din 11 membri (in loc de 17), din care vor face parte in continuare un presedinte, un prim-vicepresedinte si trei vicepresedinti, ca membri executivi, dar cu un numar al membrilor neexecutivi redus la jumatate, de la 12 la 6 persoane.