Cele mai multe voturi, 88%, au fost obtinute de Laszlo Borbely, in Mures. Parlamentarul se reintoarce in Camera Deputatilor, cea care a respins acum 2 luni cererea DNA de a incepe impotriva lui urmarirea penala. Procurorii il acuza de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Pe locul doi se afla si invinuitul Miron Mitrea, castigator a 70% din voturile alegatorilor. Trimis in judecata in 2009 pentru luare de mita de la Irina Jianu, dosarul liderului PSD s-a reintors la procurori pentru refacerea anchetei. 

Extrem de aproape, cu 69,9% din voturi, este fostul ministru al administratiei, Victor Paul Dobre, cercetat pentru fraude la referendum. Acesta a obtinut un fotoliu de deputat de Galati.

Vine din urma, cu 68% din voturi, senatorul de Teleorman Liviu Dragnea. Si el are pe numele lui un dosar penal pentru fraude electorale pe care le-ar fi comis la referendumul de anul acesta.

Tot in Parlament a ajuns si George Becali. Patronul Stelei este judecat pentru sechestrarea celor care i-au furat masina.

Relu Fenechiu a fost votat deputat de Iasi. El a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu in forma calificata si continuata si complicitate la abuz in serviciu.

Proaspat intrat in vizorul DNA, Ion Stan a castigat un nou fotoliu de deputat de Dambovita cu peste 66% din voturi. El este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit produse pentru campania electorala de 100 de mii de euro, in schimbul carora ar fi garantat firmei respective castigarea unor contracte pe la primarii din judet.

Si Mircea Banias a fost reales senator. Inca din primavara lui 2011, procurorii DNA au obtinut de la judecatori interdictia de a parasi tara pentru Banias, iar un an mai tarziu acesta a fost trimis in judecata intr-un dosar privind importuri ilegale.

Pe aceeasi lista a politicienilor care au incurcaturi cu legea sunt liderul PNL Gorj, Dan Popescu, cercetat pentru dare de mita si abuz in serviciu; Olosz Gergely, deputat de Covasna, trimis in judecata pentru trafic de influenta si fostul secretar de stat Marko Attila ales deputat desi a fost deja condamnat la trei ani de inchisoare.