PMP deruleaza campania "Ponta te arde cu pompa" de strangere de semnaturi pentru o petitie de respingere a taxei suplimentare la carburant.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, la unul din corturile de campanie ale PMP, petitia pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreste sa o introduca.

El a spus ca a promis ca va semna petitia PMP impotriva taxei suplimentare la carburant, dar nu va participa la mitingul pe aceasta tema pe care PMP il organizeaza sambata.

De la 1 aprilie, un sofer va plati pentru un litru de motorina 6,5 lei, mai mult decat soferii din Austria, Franta ori Spania si la fel ca nemtii si belgienii. Benzina va ajunge la 6,3 lei. Doar in Anglia si Suedia e mai scumpa decat la noi. Iar carburantii de top vor depasi pragul de 7 lei pe litru.

Majorarea accizei va scumpi litrul de carburant cu 42 de bani. La un rezervor de 55 de litri, intr-un an, asta inseamna o cheltuiala suplimentara de 277 de lei pentru un sofer care merge cu un plin pe luna.