In zadar au cerut parlamentarii PDL si UDMR bani pentru drumuri, podete si biserici. Raspunsul ministrului de finante a fost invariabil: "Nu sunt bani", le-a transmis Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget.

Au fost totusi si cateva exceptii. La propunerea PSD, finantele vor directiona un milion de euro pentru centura Slatinei.

Coincidenta sau nu, pentru postul de primar al Slatinei candideaza si Minel Prina, colegul de partid al lui Viorel Stefan, deputat PSD, cel care a cerut banii de centura. Si printre promisiunile facute alegatorilor se numara si acest drum modern care ocoleste orasul.

Tot cei de la PSD au mai reputat astazi un succes. Printr-un amendament depus de ei, bugetul secretariatului pentru culte din cadrul guvernului a primit 5 milioane de lei in plus.

La Interne, in schimb, au ajuns fonduri mai putine, dupa cum se plange ministrul. "Decat sa trag pe dreapta 20 de mii de masini pe care scrie siguranta si incredere, mai bine imi dau eu demisia", a declarat ministrul de Interne Radu Stroe.

Daca tot nu au obtinut bani, cei din Opozitie au incercat sa-si ia revansa cu o farsa. Si-au insusit modificarile facute la bugetul de anul trecut de parlamentarii aflati acum la putere. Modificari pe care atunci le numeau populiste. "Aici avem insa un amendament care ar trebui sa functioneze in tunelul timpului", a spus Viorel Stefan.

Si senatorii spera la o rectificare pentru ca nu le ajung banii din buget sa functioneze decat pana-n octombrie. Dupa care vor inchide Senatul, daca nu mai primesc nimic.