"O sa va rog, pana la sosirea delegatiei Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, sa pregatiti bugetul pe 2015. Deci, fiecare ministru vorbeste cu Finantele si, dupa aceea, pentru masuri speciale, luam decizia politica in cadrul coalitiei si in cadrul Guvernului", le-a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca activitatea Guvernului trebuie sa continue atat timp cat in Parlament va exista sustinere politica.

"Vreau sa ne facem treaba in continuare. Cat timp avem sprijinul Parlamentului, se asteapta sa ne indeplinim ceea ce este in fisa postului", a spus Ponta.

Premierul Ponta afirma, inaintea alegerilor prezidentiale, ca proiectul de buget va fi redactat de viitorul guvern, dupa ce el va castiga alegerile.

Luni, Klaus Iohannis, care a castigat alegerile prezidentiale, a invitat Guvernul "sa pofteasca" in Parlament cu bugetul pentru anul viitor.

Delegatiile tehnice ale Fondului Monetar International si Comisiei Europene, conduse de sefii de misiuni, se vor afla la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie pentru analiza executiei bugetare, impactul masurilor cu influenta asupra bugetului adoptate in ultimele luni si a prognozelor si cadrului macroeconomic pentru anul viitor.